Fortsæt til hovedindholdet

Materialer fra webinarer

Optagelser og præsentationsslides fra webinarer om grøn omstilling

Folkekirkens Grønne Omstilling stiller gennem en række webinarer skarpt på forskellige emner inden for grøn omstilling i folkekirken. Vi inviterer eksperter til at deler deres viden og gode råd, og gode folk, der allerede har gjort sig konkrete erfaringer inden for dagens emne. 

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 16. januar 2025, hvor alle menighedsråd – nye og gamle medlemmer – inviteres til en forrygende GRØN NYTÅRSKUR online. Vi brygger på et sandt festfyrværkeri af et program, der hjælper jer flyvende i gang med et grønt 2025 i fællesskab med menighedsråd fra hele landet. Læs mere om Grøn Nytårskur her

Hold dig opdateret om kommende arrangementer ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev (åbner i ny fane). 

INDKØB

Bæredygtige indkøb til kirken

Webinar 11: Folkekirkens CO2-udledning fra indkøb og gode råd til bæredygtig indkøb

På webinaret medvirker Rikke Dreyer Chefkonsulent hos Miljømærkning Danmark, og Jonatan Haslund-Gjerrild, projektmedarbejder i Folkekirkens Grønne Omstilling.

Se eller gense webinaret her (63 minutter)
 

KORTLÆGNING - BASELINE

Folkekirkens klimaaftryk og biodiversitet på kirkegårdene

Webinar 10: Præsentation af resultater og demonstration af nyt dashboard.

På webinaret medvirker biskop Peter Birch, som er formand for Folkekirkens Grønne Omstilling. Thomas Løvholt fra Provice, som har udført undersøgelsen og klimaregnskabet, præsenterer de vigtigste resultater og de centrale anbefalinger, der følger deraf. 

Se eller gense webinaret her (53 minutter)
 

KURSER OG KOMPETENCER

Kurser i grøn omstilling

Webinar 9: Kurser for alle ansatte i folkekirken

På webinaret møder du Mikal Petersen og Jimmy Andersen fra AMU-Fyn, som fortæller om udvalget af kurser i grøn omstilling. Der er kurser såvel for kirkegårdsmedarbejderne som for alle dem, der arbejder med de daglige opgaver inden for kirke- og sognegårdsmurene - indkøb, rengøring og alt derimellem. 

Se eller gense webinaret her (33 minutter)
 

FOLKEKIRKENS JORDER

Lancering af interaktivt kort over folkekirkens arealer

Webinar 8: Reception i Kirkeministeriet og demonstration af værktøjet. 
 Optagelse direkte fra lanceringseventet i Kirkeministeriet med taler fra kirkeminister Louise Schack Elholm, biskop og styregruppeformand Henrik Stubkjær samt fageksperter inden for forskellige jordanvendelsesområder. 

Live demonstration af værktøjet v. Leder af folkekirkens plancenter Marie Johansen og projektmedarbejder Jonatan Haslund-Gjerrild

FOLKEKIRKENS JORDER

Solceller

Webinar 7: Folkekirkens jorder: Solceller og naturgenopretning
 Ved dette webinar satte Folkekirkens Grønne Omstilling fokus på alternative måder, menighedsrådene landet over kan forvalte deres jordområder mere bæredygtigt end bortforpagtning til konventionelt landbrug. På webinaret kunne du møde Anders Engelbrecht Storgaard, der er konsulent for vedvarende energi på land hos Green Power Denmark. Anders fortalte om hvilke muligheder og udfordringer, der er ved at bortforpagte jord til grønne strømproducenter.

FOLKEKIRKENS JORDER

Naturgenopretning af lavbundsjord

Webinar 7: Folkekirkens jorder: Solceller og naturgenopretning
 Ved dette webinar satte Folkekirkens Grønne Omstilling fokus på alternative måder, menighedsrådene landet over kan forvalte deres jordområder mere bæredygtigt end bortforpagtning til konventionelt landbrug. På webinaret kunne du møde Marc Overgaard Hansen, der er projektleder i Naturstyrelsen. Marc fortalte om udtagning af lavbundsjorde med henblik på genskabelse af naturlige vandforhold.

FOLKEKIRKENS JORDER

Skovrejsning

Webinar 6: Folkekirkens jorder: Økologi og skovrejsning
 Ved dette webinar satte Folkekirkens Grønne Omstilling fokus på alternative måder, menighedsrådene landet over kan forvalte deres jordområder mere bæredygtigt end bortforpagtning til konventionelt landbrug. På webinaret kunne du møde Tanja Blindbæk Olsen, der er erhvervspolitisk chef hos brancheorganisationen Dansk Skovforening. Tanja fortalte om de mange fordele, en skov kan have for naturen, klimaet og lokalsamfundet.  

FOLKEKIRKENS JORDER

Økologi

Webinar 6: Folkekirkens jorder: Økologi og skovrejsning
 Ved dette webinar satte Folkekirkens Grønne Omstilling fokus på alternative måder, menighedsrådene landet over kan forvalte deres jordområder mere bæredygtigt end bortforpagtning til konventionelt landbrug. På webinaret kunne du møde Sven Hermansen, der er chefkonsulent hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Sven fortalte om fordele og udfordringer ved at drive økologisk landbrug. 

PROVSTI

Grøn omstilling i Favrskov Provsti

Webinar 5: Grøn omstilling i Favrskov provsti
 I Favrskov er de langt med den grønne omstilling.

Provstiudvalgsformand Frank Iversen fortæller nærmere om, hvordan de har grebet arbejdet an.

KIRKEGÅRDEN

Biodiversitet

Webinar 4: Biodiversitet på kirkegården
 Kirkegårdene spiller en vigtig rolle i at fremme biodiversiteten. Styrker vi indsatsen i fællesskab, er det en gevinst for både naturen, kirken og alle de besøgende på kirkegården.

AFFALD

Affaldssortering

Webinar 3: Affaldssortering
 Om de nye regler for affaldssortering i kirken og folkekirkelige arbejdspladser, og praktiske råd til at komme i gang.

TRANSPORT

Ladestandere

Webinar 2: Ladestanderbekendtgørelsen: Hvem, hvad, hvor?
 Aktuelle erfaringer og indsigter fra provstierne i Fyens stift.

ENERGI

Energiforbrug

Webinar 1: Spar på energien i kirken.
 Folkekirkens varme-, energi- og klimakonsulent Poul Klenz Larsen deler sin viden og gode råd til, hvordan man bedst skruer ned for varme- og elforbrug i kirken.


Om webinarerne

  • Folkekirkens Grønne Omstilling stiller skarpt på en række emner inden for grøn omstilling i folkekirken. 
     
  • Vi inviterer eksperter, der deler deres viden og rådgivning på området, og gode folk, der allerede har gjort sig konkrete erfaringer inden for de pågældende emner.
     
  • Tidspunkt og varighed på møderne kan variere alt efter tema. Varigheden vil typisk være mellem 30-60 minutter.

    Hold dig opdateret og få direkte besked om kommende arrangementer i vores nyhedsbrev. 

    Tilmeld nyhedsbrev