Fortsæt til hovedindholdet

Kortlægning

2023
af baseline for folkekirkens klimaaftryk og biodiversitet

En kortlægning af folkekirkens klimaaftryk er et vigtigt redskab for at forstå, dokumentere og kommunikere, hvor folkekirken er i dag. Endnu vigtigere skal resultaterne af den landsdækkende klimakortlægning pege på, hvilke indsatser der skal gøres og hvilken vej, vi som folkekirke skal gå for at nedbringe CO2-aftrykket og skabe bedre vilkår for biodiversiteten. På landsplan og lokalt. 

FAQ

Ofte stillede spørgsmål om kortlægningen

Kortlægning af biodiversitet og klimaaftryk - Hvem, hvornår og hvordan? Find svarene på dine spørgsmål her. 

RÅD OG VEJLEDNING

Få andre sognes bedste råd til besvarelserne

Hvad har givet udfordringer? Hvad har været en øjenåbner? Hvad er det allerbedste råd til andre, der skal i gang med at udfylde besvarelserne? 

STATUS OKTOBER 2023

Dataindsamling: Den afgørende fase er i gang

Se den seneste status og bliv opdateret om detaljerne for den landsdækkende kortlægning som løber over andet halvår 2023. 

STATUS AUGUST 2023

Provice ApS bliver samarbejdspartner

Der er nu, efter offentligt EU-udbud af opgaven og evaluering af i alt 6 indkomne tilbud, fundet en leverandør til at facilitere opgørelsen af klimaregnskab og biodiversitet for folkekirken. 

STATUS JUNI 2023

Dit sogn kan få stor indflydelse

Når kortlægningen af folkekirkens klimaregnskab og biodiversitet på kirkegårdene går i gang, er det nødvendigt, at udvalgte menighedsråd bidrager med informationer fra deres eget sogn. 

STATUS MAJ 2023

Kortlægning af folkekirkens CO2-udledning og indsats for biodiversitet er sat i udbud

Opgaven med at udføre kortlægningen af et samlet klimaregnskab og opgørelse af biodiversitet for folkekirken er sendt i offentligt udbud.

RESULTATER

Forprojektets resultater

I løbet af den sidste halvdel af 2022 afsluttedes forprojektet for en samlet biodiversitets- og klimakortlægning af folkekirken. Se nærmere på den afsluttende rapport inklusiv bilag.

BAGGRUND

Hvorfor en landsdækkende kortlægning?

Målbarhed er essentiel, og derfor er kortlægningen af folkekirkens klima-, miljø- og biodiversitetspåvirkning en vigtig del af arbejdet for Folkekirkens Grønne Omstilling. Læs mere om baggrunden for kortlægningen.