Fortsæt til hovedindholdet

Temaaftener

og materialer til inspiration og handling

I løbet 2023 og 2024 afholder projektgruppen i Folkekirkens Grønne Omstilling i samarbejde med stiftsråd, provstiudvalg og Landsforeningen af Menighedsråds distriktsforeninger temaaftener om grøn omstilling for alle landets 10 stifter.

På temaaftenerne bliver deltagerne præsenteret for lokale muligheder inden for grøn omstilling.

Her på siden finder du datoer for kommende temaaftener samt materialer fra tidligere temaaftener. Du kan også finde Folkekirkens Grønne Omstillings skabelon til at udarbejde en handleplan for grøn omstilling i dit sogn eller bruge inspirationskataloget over grønne initiativer til at få nye idéer.

Kommende temaaftener

9. april 2024: Viborg Stift

Adresse: Hedagerkirken, Gl. Kirkevej 33, 7400 Herning

Invitation

Link til tilmelding (Viborg)

Tilmeldingsfrist d. 2. april kl. 12.00

10. april 2024: Aarhus Stift

Adresse: Diakonhøjskolen, Lyseng Allé 15H, 8270 Højbjerg

Invitation

Link til tilmelding (Aarhus)

Tilmeldingsfrist d. 3. april kl. 12.00

18. april 2024: Haderslev Stift

Adresse: Simon Peters Kirke, Islandsvej 12, 6000 Kolding

Invitation

Link til tilmelding (Haderslev)

Tilmeldingsfrist d. 10. april kl. 12.00

Materialer fra

tidligere temaaftener

Ribe Stift: Arealanvendelse, biodiversitet og energioptimering

Temaaftenen i Ribe Stift blev afholdt i Sædden Kirke med fokus på arealanvendelse af kirkernes jorder, biodiversitet på kirkegården og energioptimering af bygninger.

Roskilde Stift: Biodiversitet og energioptimering af bygninger

Temaaftenen i Roskilde Stift i november 2023 fokuserede på biodiversitet på kirkegården og energioptimering.

Aalborg Stift: Miljøvenlig arealforvaltning og energioptimering af bygninger

Temaaftenen i Aalborg Stift i oktober 2023 fokuserede på jorder og energioptimering.

Helsingør Stift: Grønne indkøb og energioptimering af bygninger

Temaaftenen i Helsingør Stift i oktober 2023 fokuserede på grønne indkøb og energioptimering.

Lolland-Falsters Stift: Jorder og kirkegårde

8. september 2023 var der temaaften i Lolland-Falsters Stift med fokus på grøn omstilling af folkekirkens jorder og kirkegårde. Find slides fra aftenens oplæg her

Velbesøgt temaaften i Københavns Stift inspirerer til grøn omstilling

Temaaftenen i Københavns Stift i april 2023 fokuserede på grønne indkøb og energibesparelse.

SKABELON

Handleplan og inspirationskatalog over grønne initiativer

Folkekirkens Grønne Omstilling har udviklet en skabelon til grønne handleplaner og et inspirationskatalog, der kan sætte gang i de grønne tiltag i det lokale kirkeliv. Find dem her.

INSPIRATION

Grøn omstilling i Favrskov Provsti

I Favrskov er de langt med den grønne omstilling. Her kan du læse mere om, hvordan de har grebet arbejdet an.