Oplægsholdere til Inspirationskonferencen
Vanebryder Thomas 'VoveMod' Lütken

Thomas 'VoveMod' Lütken

For at den grønne omstilling skal lykkedes, skal man bryde sine vaner. Thomas vil i sit oplæg hjælpe os til, at lykkedes som vanebrydere.

Thomas 'VoveMod' Lütken

Thomas 'VoveMod' Lütken

I mange år har Thomas V. Lütken turneret landet rundt med sine energifyldte og farverige oplæg. Til Folkekirkens Grønne Omstillings Inspirationskonference, kan man opleve ham, når han fortæller om, hvad der skal til, for at du og jeg kan lykkes med at bryde vanerne.

Vanebrud og klimareduktion
Thomas' levende oplæg er især kendte for at præsentere sjove billeder på hjernens lyst til på én gang at bakke op om og give modstand til forandringer. Thomas har skabt forståelige vanebrudsmetoder, som bringer adfærdspsykologisk viden og metoder ned på et niveau, som alle kan forstå. De farverige eksempel-historier i Thomas’ oplæg stammer altid fra egne vanebrydende eksperimenter. Thomas har blandt andet arbejdet med begrebet Giv'isme og hvordan ’uventet generøsitet’ kan fremelske det gode i hinanden. Det bragte ham bl.a. til Honduras i 2013 for at sprede smil på landets farligste gade ‘Dødens Avenue' med hjælp fra en gadepræst.

De sidste halvandet år har Thomas og kollegernes vanebrudsarbejde været fokuseret på klima og CO2-reduktion, idet de har arbejdet med små konkrete vanebrud med stor betydning for klimaet.