Oplægsholdere til Inspirationskonferencen
Professor Kathrine Richardson

Katherine Richardson

Som professor i havbiologi og medlem af klimarådet har Katherine en masse viden om klima og jordens ressourcer. Netop dét satte hun fokus på med sit oplæg på konferencen.

Katherine Richardson

Katherine Richardson

På Folkekirkens Grønne Omstillings Inspirationskonference kunne man møde Katherine Richardson og høre hendes oplæg om, hvordan vi løser den klima- og biodiversitetskrise, som vi står over for. Lige præcis klima og biodiversitet er Katherine ekspert i.

Professor, forfatter, forsker og meget meget mere
Katherine er herboende dansk-amerikaner, professor i havbiologi, medlem af klimarådet og leder af Sustainability Sciene Center ved Københavns Universitet. Udover at være med i en række internationale komiteer med relation til miljø og klima var hun blandt andet formand for regeringens klimakommission fra 2008 til 2010. Hun har også stået i spidsen for et af de største forskningsprojekter på Galathea-ekspeditionen. Derudover har hun publiceret en række videnskabelige publikation og bøger. I 2016 blev hun sammen med en international gruppe af forskere og eksperter udpeget af den daværende FN-generalsekretær til at udarbejde en rapport om bæredygtig global udvikling, der udkom i 2019.

Forvaltning af jorden ressourcer i fokus
Katherine Richardsons oplæg på konferencen sætter fokus på, hvordan vi forvalter jordens ressourcer. En samfundsudvikling, hvor mennesker forgifter miljøet med affaldsprodukter og bruger alle jordens ressourcer, kan ikke fortsætte. Menneskers aktiviteter har både forårsaget en klima- og en biodiversitetskrise, og hvis ikke disse kriser bliver håndteret, vil det true den fortsatte samfundsudvikling. Katherine påpeger, at kriserne kan håndteres, ved at vi forvalter jordens ressourcer og vores forhold til dem på en sådan måde, at vores efterkommere også kan nyde godt af dem.

 

Se Katherines præsentation "Hvordan løser vi klima- og biodiversitetskrisen?"