Fortsæt til hovedindholdet
Om Folkekirkens Grønne Omstilling
Mød os

Mød os

Projektgruppen bag Folkekirkens Grønne Omstilling deltager i og arrangerer både konferencer, møder og offentlige arrangementer.

Temaaftener i landets stifter

På både stifts-, provsti- og sogneniveau er det vigtigt at udvikle grønne strategier og handleplaner, hvis man ønsker at arbejde målrettet med grøn omstilling. Herved sikrer man sig, at man fokuserer på de grønne tiltag, der giver bedst mening lokalt.

 

I løbet 2023 og 2024 vil projektgruppen i Folkekirkens Grønne Omstilling i samarbejde med stiftsråd, provstiudvalg og Landsforeningen af Menighedsråds distriktsforeninger afholde temaaftener om grøn omstilling for alle landets 10 stifter. På temaaftenerne vil deltagerne blive præsenteret for lokale muligheder inden for grøn omstilling.

 

Læs mere om tidligere afholdte temaaftener og find materialer her.

3. oktober 2023: Helsingør Stift

Kom til temaaften om energioptimering af bygninger og grønne indkøb for hele Helsingør Stift i Værløse Sognegård.

Aftenen er arrangeret i et samarbejde mellem Helsingør stiftsudvalg for grøn omstilling, Distriktsforeningen af Menighedsråd i Sydøst og Frederiksborg samt Folkekirkens Grønne Omstilling.

Læs mere om arrangementet i invitationen her (åbner i ny fane)

Tilmeld dig temaaftenen i Helsingør Stift her (åbner i ny fane)

24. oktober 2023: Aalborg Stift

Aalborg Stiftsudvalg for grøn omstilling, Distriktsforeningerne for menighedsråd i Aalborg Stift og Folkekirkens Grønne Omstilling inviterer til en aften i den grønne omstillings tegn.

Temaerne for aftenen er energioptimering af bygninger og mere miljøvenlig arealforvaltning af folkekirkens jorder.

Læs mere om arrangementet, der foregår i Fjerritslev Kirkecenter, her (åbner i ny fane)

Tilmeld dig temaaftenen i Aalborg Stift her (åbner i ny fane) 

15. november 2023: Roskilde Stift

Kom med til temaaften om grøn omstilling for hele Roskilde Stift. Aftenens temaer er biodiversitet på kirkegårdene og energioptimering i bygninger. Arrangementet foregår i Konventhuset i Roskilde.

Aftenen er arrangeret i et samarbejde mellem Grønt stiftsudvalg, Distriktsforeningen af Menighedsråd i Nordvestsjælland, Syd- og Østsjælland samt Møn, Greve-Solrød, Køge, Lejre og Roskilde, samt Folkekirkens Grønne Omstilling.

Læs mere, find program og tilmeldingslink her (åbner i ny fane)

Tilmeld dig temaaftenen i Roskilde Stift her (åbner i ny fane)

21. november: Ribe Stift

Nærmere information følger

 

Kontakt

Vil du gerne arrangere en temaaften i dit stift? Eller har du spørgsmål til de arrangementer, der allerede er i kalenderen?

 

Så kontakt projektmedarbejder Lasse Kobborg Larsen på e-mail LAKL@km.dk