Fortsæt til hovedindholdet

Ofte stillede spørgsmål

Find svarene i vores FAQ

Er Folkekirkens Grønne Omstilling det samme som Grøn Kirke?

Nej, det er ikke det samme. Folkekirkens Grønne Omstilling og Grøn Kirke er altså ikke forbundet, men begge initiativer er iværksat for at understøtte den grønne omstilling i kirken. Folkekirkens Grønne Omstilling et initiativ igangsat af f ...

Nej, det er ikke det samme. Folkekirkens Grønne Omstilling og Grøn Kirke er altså ikke forbundet, men begge initiativer er iværksat for at understøtte den grønne omstilling i kirken. Folkekirkens Grønne Omstilling et initiativ igangsat af folkekirken. Projektet er en ressource og støtte til at igangsætte lokale grønne tiltag med fokus på at reducere folkekirkens samlede klimaaftryk.
 Grøn Kirke eksisterer som et netværk under Danske Kirkers Råd. Grøn Kirke blev startet i 2007, og er et økumenisk kirkeligt initiativ med fokus på miljø og bæredygtighed. Grøn Kirkes arbejde rummer både et fokus på de praktiske tiltag og grøn teologi.

Hvad kan jeg bruge Folkekirkens Grønne Omstilling til?

Folkekirkens Grønne Omstilling kan derfor ses som en formidler og vejviser, der kan hjælpe sogne og provstier videre i rette retning og med uvildig rådgivning fra de rette fagpersoner. Folkekirkens Grønne Omstilling har ikke kapacitet til at ...

Folkekirkens Grønne Omstilling kan derfor ses som en formidler og vejviser, der kan hjælpe sogne og provstier videre i rette retning og med uvildig rådgivning fra de rette fagpersoner. Folkekirkens Grønne Omstilling har ikke kapacitet til at lave enkeltsagsbehandling, men sigter i stedet mod at give generelle anbefalinger, konkrete værktøjer, viden og inspiration til at iværksætte grøn omstilling lokalt.