Inspiration
Inspiration og samskabelse

Hvordan har tiltag i folkekirken inspireret det omgivende samfund til at gå i en grønnere retning?

Lyt til paneldebatten fra Klimafolkemødet 2022

Folkekirkens Grønne Omstillings kirke- og klimadebat på Klimafolkemødet trak fulde huse, da Ida Auken, Henrik Stubkjær og Sarah Strunge Albertsen debatterede under overskriften ”Tro, håb og klimahandling sammen”.

Først i september blev der afholdt Klimafolkemøde i Middelfart under det overordnede tema "Klimahandling sammen". Og klimahandling er i høj grad noget, der ligger alle tre debatdeltagere på sinde. Både Henrik, Ida og Sarah kommer alle tre med forskellige baggrunde og indgangsvinkler til klima- og miljøspørgsmålet – og forskellige indgangsvinkler til kirken og dens rolle i det hele.

Lyt til debatten fra fredag d. 2. september herunder (kort passage med indlæg fra publikum er klippet ud af persondatahensyn).

Tip os gerne på e-mail FGO@km.dk, hvis du selv arbejder med grøn omstilling i kirken og vil dele dine erfaringer, eller hvis du kender en god historie om grønne tiltag i folkekirken, som ikke fremgår af siden her.